“Ontdek Direct of Jouw Auto Klaar is voor Voordelig Rijden op LPG!”

Benieuwd of jouw auto geschikt is voor de voordelen van LPG-rijden? Doe nu onze GRATIS motortest en krijg direct inzicht! Bespaar op brandstofkosten, verminder je ecologische voetafdruk en geniet van de financiële voordelen van LPG. Bel 020 618 0791 en plan een afspraak om gratis de motortest te starten en stap binnenkort in een groenere en voordeligere rijervaring!

Bel 020-618 0791 voor gratis motortest

de G3-regeling: Wat is uw voordeel?

Autogas, ook wel bekend als LPG, is een milieuvriendelijkere keuze dan andere brandstoffen. Daarom stimuleert de Nederlandse overheid het gebruik van deze schone brandstof. In 1997 introduceerde ‘Den Haag’ de G3-regeling.

 

Bespaar Geld met LPG Rijden

Rijden op LPG betekent niet alleen een groenere keuze maken, maar ook geld besparen.

 

Korting op Wegenbelasting

Met de G3-regeling ontvangt u een korting van € 317 per jaar op de normale wegenbelasting voor auto’s op autogas. Dit betekent dat de extra toeslag voor autogas op de wegenbelasting grotendeels – of zelfs helemaal – verdwijnt. Het omslagpunt om voordelig met autogas te rijden is nu slechts 12.000 kilometer per jaar. U hoeft dus geen groot aantal kilometers te rijden om van de financiële voordelen van autogas te profiteren.

 

Slimme Technologie

Een G3-systeem is volledig computer gestuurd en niet afstelbaar, waardoor onjuiste behandeling wordt voorkomen. Het systeem houdt zelf afwijkingen bij, wat resulteert in optimaal motorvermogen, gunstig brandstofverbruik en lage uitlaatgasemissies. Als er onverhoopt afwijkingen optreden, wordt de bestuurder gewaarschuwd en kan het systeem indien nodig automatisch terugschakelen naar benzine.

 

Hoogste Normen

Fabrikanten van deze apparatuur moeten voldoen aan de ISO-norm 9001 om G3-systemen in Nederland te mogen verkopen. Bovendien worden alle voertuigen met een G3 gasinstallatie getest op emissies door TNO.

 

Komt Jouw Auto in Aanmerking voor G3?

De korting van € 317,- op de wegenbelasting geldt voor auto’s die:

Een type goedgekeurd G3-systeem hebben.
Hun gasinstallatie hebben laten inbouwen door een RDW-erkend LPG-inbouwstation met G3-certificaat.
Op benzine voldoen aan de Europese richtlijn EG 94/12, wat van toepassing is op de meeste personenauto’s vanaf 1996.