Wat zijn de voordelen van LPG?

De belangrijkste zijn voordelen van LPG zijn:

  • Kostenbesparing: een liter LPG kost t.o.v. benzine ongeveer 2.5 maal minder
  • De houdersschap belasting wordt wel wat duurder, maar door toedoen van de LPG G3 regeling is ook dit een stuk voordeliger geworden, u betaald dan maar een minimale verhoging t.o.v. van benzine per maand.
  • Auto’s ouder dan 25 jaar betalen helemaal geen wegenbelasting ook niet op LPG
  • Auto’s op een grijs kenteken betalen dezelfde wegenbelasting als een benzine auto.
  • LPG heeft een hoger octaan gehalte dan superbenzine. Het hogere octaangehalte zorgt voor een gelijkmatiger verbrandingsproces.
  • Autogas is veel schoner dan andere brandstoffen als benzine en diesel. Door de korte koolstofketens in autogas is de CO2 uitstoot veel minder als benzine, CO2 is het gas wat het zogenaamde broeikas effect veroorzaakt.
  • De levensduur van de motor wordt verlengd door het ontbreken van o.a. etsende zuren en koolafzetting, terwijl er geen motorolieverdunning optreedt.
  • In tegenstelling tot benzine, bereikt LPG de motor in zuivere gasvorm. Het vermengt zich daarom beter met de verbrandingslucht, wat leidt tot een vollediger verbrandingsresultaat.
  • Ten opzichte van diesel bevat autogas geen kleine roet deeltjes die schadelijk zijn voor de gezondheid.

 

LPG biedt zoals u ziet niet alleen financieële en technische voordelen maar ook voordelen wat betreft het milieu!

 

Vooral dankzij de lage prijs van een liter autogas is het rijden op autogas vaak al rendabel als u meer dan 12.000 kilometer per jaar rijdt. Als u een occasion met een bestaande autogasinstallatie koopt, kan het omslagpunt al bij zo’n 4.000 kilometer per jaar liggen. Deze cijfers zijn natuurlijk globale richtlijnen.

 

Het werkelijke omslagpunt voor uw auto hangt natuurlijk af van het type auto, de kosten van de autogasinstallatie en het aantal kilometers, dat u per jaar rijdt. Voordat u definitief beslist om een auto op autogas aan te schaffen, kan het nuttig zijn om het omslagpunt voor autogas in uw auto te berekenen.

 

Daarvoor kunt u gebruik maken van enkele rekenmodules te vinden in onze verzamelde links. U vindt daarin een overzicht van alle nieuwe auto’s, waarvoor een autogasinstallatie leverbaar is. Door simpelweg het aantal kilometers in te vullen, dat u per jaar rijdt, krijgt u een indicatie van de besparingen die autogas voor u kan opleveren.