Kan ik ook LPG in het buitenland tanken?

In Nederland wordt veel op LPG gereden, maar bijvoorbeeld ook in een land als Italië. Omdat LPG zo’n milieuvriendelijke brandstof is, stimuleren ook veel andere landen het gebruik ervan.

Het gebruik van LPG is al flink toegenomen. Inmiddels hebben ook landen als België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Polen een behoorlijk aantal verkooppunten.

 

Verkooppunten over de grens
In Scandinavië, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje zijn helaas nog maar weinig verkooppunten. Sowieso is het handig je gastank goed te vullen voor je de grens overgaat. Ook is het verstandig bij de route die je rijdt in het buitenland rekening te houden met de aanwezigheid van LPG tankstations.

Kun je in het buitenland niet op tijd een LPG tankstation bereiken, dan is er niets aan de hand. Een auto op LPG rijdt ook zonder problemen op benzine! Hiermee kun je dus nóg verder vooruit.

Aangepaste koppelingen en nippels
Tank je LPG in het buitenland dan heb je vaak te maken met een andere koppeling. Je hebt dan ook een zogenaamde ‘vulverloopnippel’ nodig. Schroef je deze nippel aan de slang, dan past de slang weer wel.

 

Klik hier voor meer informatie.